GEM Coupler System:

(microvascular anastomotic coupling system)

Een snelle en effectieve methode voor micro vaat anastomose!

Het GEM Coupler systeem wordt gebruikt bij de anastomose van vene en (soms) arterie bij micro chirurgische procedures. Het is een alternatief voor de hand-genaaide anastomose.

De Coupler ringen zijn gemaakt van high density poly-ethyleen en roestvrij stalen pinnen, bedoeld voor de anastomose van venen en arteries met een diameter van 0.8mm tot 4.3mm en een wanddikte van maximaal 0.5mm.

De 5 grote voordelen:

  • De anastomose met de Coupler is intima-to-intima, er is geen lichaamsvreemd materiaal in het lumen aanwezig. Dit geeft een verlaagd risico op trombose.
  • Tijdwinst, de anastomose van de vene kan met de Coupler in 3 tot 8 minuten gedaan worden. De tijdwinst ten opzichte van met de hand hechten is evident; de ischemie tijd van de vrije lap is hierdoor korter en de totale operatietijd ook.
  • Mismatches in diameters tot 0.8mm kunnen op een betrouwbare manier behandeld worden.
  • Bewezen kwaliteit: de bloedstroom bij gebruik van de Coupler is bewezen beter dan de hand-genaaide anastomose. De Coupler ringen werken als een soort stent, waardoor de vene op de anastomose locatie nooit kan dichtvallen.
  • Veel beschreven casuïstiek en gepubliceerde wetenschappelijk artikelen; de Coupler maakt al 30 jaar het verschil!

Synovis GEM Coupler

Coupler Sell Sheet USMP MG219